Hieronder treft u antwoord op de vraag:

Wat is een BAIA?

Hieronder vindt u het antwoord op de vraag:

Wat is een BAIA?

Antwoord:

BAIA staat voor Beroepssectoren en Activiteiten Interesse Analyse en is een onderdeel van de TMA-instrumenten. Deze analyse geeft aan in welke sectoren en in welke werkgerelateerde activiteiten iemand geïnteresseerd is. In de volksmond noemen we het ook wel een beroepskeuzetest. De BAIA is geschikt voor personen vanaf 14 jaar, van havo- tot en met universitair niveau. 

Met de BAIA wordt bepaald welke studie of beroep het best bij een persoon past. In de test moet een kandidaat van 160 activiteiten aangeven of hij/zij dit al dan niet interessant vindt. In de BAIA wordt naast de werkomgeving ook de taakinhoud meegenomen: Iemand die graag in de technische sector werkt, zal misschien meer werktevredenheid ervaren in een organiserende functie, maar minder tevreden zijn in een verkopende functie. Hier gaat hier dus om 1 werkomgeving met verschillende taakinhouden. Het kan ook zo zijn dat iemand graag les wil geven. Deze persoon kan op een basisschool aan kinderen les geven, maar ook trainen in het bedrijfsleven. Dit is een voorbeeld van twee werkomgevingen en 1 werkinhoud.

Download een voorbeeldrapportage van Beroepssectoren en Activiteiten Interesse Analyse (BAIA) in pdf.

Wilt u de TMA-instrumenten zelf ervaren, vraag dan een TMA persoonlijkheidsanalyse aan of lees meer over TMA in de uitgebreide uitleg.

FAQ thema: Talenten Motivatie Analyse (TMA)

Meer vragen én antwoorden bij het thema: 'Talenten Motivatie Analyse (TMA)'

FAQ

Dit antwoord is onderdeel van de meest gestelde vragen (FAQ). Blijft u met een vraag zitten of wilt u liever persoonlijk contact, neemt u dan contact op. Wij helpen u graag!

Terug naar het overzicht van veel gestelde vragen.

Meer informatie of interesse