web analytics

Training Praktisch leidinggeven

U bent op zoek naar een training 'Praktisch leidinggeven' voor de teamleiders of leidinggevenden in uw organisatie. Hoe zorgt u ervoor dat zij hun rol meer succesvol en zelfverzekerder invullen? Niets is zo zonde als een leidinggevende die een team onbedoeld (en onbewust) remt in plaats van laat bloeien. Zowel voor het team als de leidinggevende zelf kost zo'n situatie energie en de effectiviteit van de organisatie neemt af. Speciaal hiervoor heeft Jongkind Training & Coaching de training 'Praktisch leidinggeven' ontwikkeld.Training praktisch leidinggeven Jongkind Training Coaching

De leidinggevenden of teamleiders vragen zich bijvoorbeeld af:

  • Hoe houd ik mijn medewerkers gemotiveerd en behaal ik ook mijn doelen?
  • Wat is mijn voorkeursstijl van leidinggeven?
  • Welke stijlen zijn er nog meer en wanneer pas ik die toe?
  • Hoe geef ik feedback en wanneer voer ik een slechtnieuwsgesprek?
  • Wanneer moet ik loslaten en wanneer de touwtjes weer aantrekken?

Incompany training 'Praktisch leidinggeven'

De maatwerktraining ‘Praktisch leidinggeven’ is er voor elke (startende) leidinggevende of teamleider die kritisch naar zichzelf wil kijken. In deze incompany training staan we stil bij wat er allemaal komt kijken bij succesvol leidinggeven. We oefenen verschillende gesprekken die u als leidinggevende tegenkomt en krijgt praktische handvatten. Maatwerk, dus eerst intakegesprekken en dan pas ontwikkelen. 

'Praktisch leidinggeven' individueel ontwikkelen? 

Wanneer u (of een collega) zich liever individueel, in plaats van samen met collega's, wil ontwikkelen op het thema 'Praktisch leidinggeven' is een 1 op 1 training of coaching een effectief alternatief.

Competenties training 'Praktisch leidinggeven'

In de training 'Praktisch Leidinggeven' ontwikkelen de deelnemers onder meer de competenties

  • Coachen
  • Delegeren
  • Groepsgericht leidinggeven
  • Leidinggeven
  • Luisteren

Klanten beoordelen deze training gemiddeld met een 8,5/10
Gebaseerd op 9 beoordelingen.

Praktisch leidinggeven op een leuke manier

9/10

Ik heb nu zekerder gevoel bij gesprekken, handvaten voor beter time-management. Heldere uitleg, veel praktijkvoorbeelden. Je leert veel op een leuke manier

- Star SHL

Beter worden in coachingsgesprekken

9/10

Veel geleerd over positieve benadering willen/kunnen van assistenten. Goede voorbeeldtrainingen gedaan om beter te worden in coachingsgesprekken. In alle opzichten een hele fijne leerzame training. Met veel persoonlijke aandacht. Voor iedereen die veel in aanraking komt met begeleiding en omgaat met veel collega's.

- dierenkliniek Echt

Zeer leerzame training gehad

8/10

Zeer leerzame training gehad. Doordat het een aantal sessies waren konden we tussentijds oefenen met de handvaten die we hadden gekregen en dit in de volgende sessie weer bespreken en oefenen in gesprekken, heel verhelderend. Ook de andere deelnemende teamleden hebben het als zeer leerzaam ervaren.

- Dierenkliniek Hoogveld
↑ ervaringen inklappen

Vertrouwd en kundig

10/10

Inzicht gekregen in gesprekstechnieken, verbeterpunten en valkuilen. Inzicht in situationeel leidinggeven. Trainers waren prettig in de omgang, vertrouwd en kundig.

-

Trainers: fijn en open houding!

8/10

Prettige sfeer, open communicatie, geen vast programma ruimte voor eigen inbreng. Aansprekend zowel de rollenspellen als de theorie (alles dus, haha!).

- Buitenschoolse opvang

Weer mooie technieken geleerd

10/10

Er was veel ruimte voor eigen inbreng. Veel bruikbare punten meegekregen. Vooral de gegeven tips en adviezen over de juiste manier van feedback geven bij bijv. een niet goed functionerende medewerker en slecht nieuws gesprekken.

- BSO

Coachen als leidinggevende

8/10

Veel handvatten gekregen die ik goed kan gebruiken in de praktijk. Goede oefeningen en voorbeelden. Rustige en duidelijke uitleg door trainer Martijn.

- HR servicedesk

Coachen (training on the job)

8/10

Training was leerzaam en goed voorbereid. Het belang van coachen is bij mezelf weer op de kaart gezet door middel van de Training Coaching on the job.

- Telegraaf Media Groep

Training Coaching

8/10

Tijdens training door middel van praktische tips meer inzicht gekregen hoe je je mensen nog beter kan coachen. Trainer houdt tempo erin, maar laat ook ruimte over voor vragen.

- TMG

Deel jouw ervaring

Resultaat training 'Praktisch leidinggeven'

Na de training weet de leidinggevende wat er van zijn rol wordt verwacht. Hij is zich bewust van zijn kwaliteiten. En hij weet wat zijn valkuilen zijn en hoe hij hier effectief mee omgaat. Indien gewenst, kan coaching of intervisie een vervolg zijn op deze training.

Neem contact op voor:

Bekijk de andere trainingen binnen het thema 'Management' of ga naar het totale trainingsoverzicht.