Strategievorming en complexe besluitvorming

Het model van de 'zes denkhoeden' van De Bono is een handig hulpmiddel om vanuit zes verschillende perspectieven complexe situaties, problemen of uitdagingen te onderzoeken en tot nieuwe oplossingen te komen. Deze diverse manieren van bekijken is onder meer effectief in strategievorming of bij complexe besluitvorming.

’De grootste vijand van denken is ingewikkeldheid, want die leidt tot verwarring. Als denken helder en eenvoudig verloopt, wordt het een activiteit die plezierig en doeltreffend is’  

Dr. Edward de Bono

Feedback met 'De Bono'

De zes denkhoeden van De Bono zijn ook inzetbaar om op een simpele en tegelijkertijd doeltreffende wijze elkaar feedback te geven. Feedback in zowel één op één situaties als tijdens vergaderingen. U nodigt elkaar uit om ook op een andere manier naar de situatie te kijken. Geen feedback op de persoon, maar juist naar het geluk toe! 

Jongkind Training & Coaching incompany maatwerk

Vergaderen met 'De Bono'

Tot slot is de methode van Edward de Bono ook uitermate geschikt om effectiever te vergaderen. Geen ellenlange discussies meer en tegelijkertijd wel alle waardevolle input op tafel. De methode van De Bono geeft u concrete handvatten voor zowel de voorzitter als de deelnemers aan de vergadering.

Workshop of training incompany 'zes denkhoeden'

Jongkind Training & Coaching organiseert regelmatig trainingen en workshops over de 'zes denkhoeden' van Edward de Bono. In zo'n maatwerk workshop of incompany training over de ‘zes denkhoeden’ leert u op een snelle wijze deze denkmethode van Edward de Bono toe te passen. Na een inleiding met successen van anderen die eerder deze methode succesvol hebben ingezet, volgt een praktische uitleg. We koppelen de techniek direct aan een situatie uit uw praktijk. Hiermee gaat u meteen aan de slag en u oefent zo de methode. Uw team leert tijdens de training de kracht van het instrument niet alleen kennen, maar ook direct toe te passen. 

Het draait bij de techniek van Edward de Bono niet om intelligenter te worden, maar juist om de aanwezige intelligentie slimmer in te zetten.

'De zes denkhoeden' van 'Edward de Bono' individueel ontwikkelen?

Wanneer u (of een collega) zich individueel, in plaats van met collega's, wil ontwikkelen op het thema 'de 6 denkhoeden' is een 1 op 1 training of coaching een effectief alternatief.

Competenties training 'De zes denkhoeden van Edward de Bono'

In de training 'De zes denkhoeden van Edward de Bono' ontwikkelen de deelnemers onder meer de competenties

  • Besluitvaardigheid
  • Creativiteit
  • Flexibel gedrag
  • Innoverend vermogen
  • Inzicht
  • Probleemanalyse

Resultaat training 'De zes denkhoeden van Edward de Bono'

Na de training of workshop weet uw team hoe ze de 'Zes denkhoeden' van Edward de Bono effectief en efficiënt inzetten. Dit geeft alle deelnemers meer vertrouwen en u bent met elkaar in staat om zowel feedback te geven als tijdens vergaderingen complexe situaties sneller en effectiever op te lossen met de 'zes denkhoeden van Edward de Bono'.

Neem contact op voor:

Bekijk de andere trainingen in het trainingsoverzicht of neem direct contact op.