Hieronder treft u antwoord op de vraag:

Waarom verwerkingstaken in plaats van verwerkingsfases na een heftig incident?

Hieronder treft u antwoord op de vraag:

Waarom verwerkingstaken in plaats van verwerkingsfases na een heftig incident?

Antwoord:

Vroeger werd er vaak gesproken over verwerkingsfases na een impactvolle gebeurtenis. Uit uitvoerig onderzoek is expliciet gebleken dat het verloop van de verwerking persoonlijk en per incident anders kan zijn. Een verwerking verloopt dus voor iedereen anders. Wel zijn er duidelijke onderdelen in de verwerking te onderscheiden. De verschillende onderdelen worden verwerkingstaken genoemd. Dit is gebaseerd op de theorie over rouwverwerking van William Worden (1982).

Deze taken zijn vaak niet volgtijdelijk maar komen juist in meer of mindere mate door elkaar voor in de periode na het incident. Bovenal is de verwerking van een heftige gebeurtenis hard werken om al deze taken met aandacht te volbrengen. Hoe beter een slachtoffer daar in slaagt hoe beter de verwerking verloopt.

In onze trainingen gaan we dieper in op welke verwerkingstaken er na een heftige gebeurtenis zijn en hoe u als collega of leidinggevende uw gedupeerde collega het beste bijstaat:

FAQ thema: Collegiale opvang en Bedrijfsopvangteam (BOT)

Meer vragen én antwoorden bij het thema: 'Collegiale opvang en Bedrijfsopvangteam (BOT)'

FAQ

Dit antwoord is onderdeel van de meest gestelde vragen (FAQ). Blijft u met een vraag zitten of wilt u liever persoonlijk contact, neemt u dan contact op. Wij helpen u graag!

Terug naar het overzicht van veelgestelde vragen.

Meer informatie of interesse