web analytics

Training Groepsopvang en debriefing na heftige incidenten

U werkt met meerdere teamleiders, leidinggevenden en/of collegiaal opvangers in een organisatie waar collega's in groepsverband aangrijpende gebeurtenissen meemaken. U wilt deze collega's na een heftig incident via een gestructureerde debriefing goed opvangen. Wat bespreken jullie zeker in een groepsdebriefing, hoe gaat u om met verschillende emoties, welke rolverdeling en veiligheidsregels hanteert u en wat parkeert u? Een verkeerde groepsopvang na een heftige of aangrijpende gebeurtenis, kan demotivatie, secundaire victimisatie en zelfs langdurig ziekteverzuim tot gevolg hebben. Speciaal voor het opvangen van collega's die in teamverband samenwerken heeft Jongkind Training & Coaching deze training 'Groepsopvang en debriefing na heftige incidenten' ontwikkeld.

Training Groepsopvang en debriefing na heftige incidenten Jongkind Training Coaching

Incompany training 'Groepsopvang en debriefing na heftige incidenten'

In de maatwerktraining ‘Groepsopvang en debriefing na heftige incidenten’ leert u welke randvoorwaarden essentieel zijn voor een goede en veilige debriefing. U ontvangt concrete richtlijnen voor groepsopvang/debriefing. U weet hoe u omgaat met emoties van de medewerkers en het effect ervan op uzelf. U krijgt inzicht in het verwerkingsproces na een aangrijpende gebeurtenis. U oefent verder met verschillende gesprekstechnieken in en voorafgaand aan de groepsdebriefing. U weet wanneer en naar wie u doorverwijst binnen (bijvoorbeeld BOT) en buiten uw organisatie. De incompany training zal uiteraard in overleg aangepast worden naar uw werksituatie. 

Thema 'Debriefing na heftige incidenten' individueel ontwikkelen?

Wanneer u (of een collega) zich individueel, in plaats van met collega's, wil ontwikkelen op het thema 'Debriefing na heftige incidenten' is een 1 op 1 training of coaching een effectief alternatief.

Competenties 'Groepsopvang en debriefing'

In de 'Groepsopvang en debriefing' ontwikkelen de deelnemers onder meer de competenties

  • Coachen
  • Luisteren
  • Mondelinge vaardigheid
  • Sociabiliteit

Resultaat training 'Groepsopvang en debriefing' 

Na de training 'Groepsopvang en debriefing' weet u hoe u de groepsopvang voor uw team goed begeleid. En hoe u ervoor zorgt dat u na het heftige incident de medewerkers niet aan hun lot overlaat. U kunt krachtige technieken inzetten om de debriefing goed en veilig te laten verlopen. 

Neem contact op voor:

Bekijk de andere trainingen binnen het thema 'Agressie en Bedrijfsopvang' of ga naar het totale trainingsoverzicht.