Financiële tegemoetkoming voor training installatiebranche

De technische installatiebranche is met bijna 10.000 bedrijven en meer dan 120.000 werknemers één van de grootste branches van Nederland. Er is voor deze branche een financiële tegemoetkoming voor trainingen. Jongkind Training & Coaching vertelt u graag in dit nieuwsitem welke financiële voordelen er voor werkgevers zijn. 

Vaktalenten verder ontwikkelen

Wij Techniek het vroegere OTIB (Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf) wil graag dat werkgevers vaktalenten in de installatiebranche verder ontwikkelen. Wij Techniek heeft daarvoor de OntwikkelingsStimuleringsRegeling (OSR) in het leven geroepen. De OSR is bedoeld voor trainingen waarbij de werkgever de scholingskosten voor zijn rekening neemt. De hoogte van de tegemoetkoming wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld. 

Eenmalig 800 Euro voor trainingen

Al meerdere jaren kunt u als werkgever aanspraak maken op 800 Euro tegemoetkoming, ongeacht het aantal werknemers dat bij u in dienst is. Deze tegemoetkoming zet u in voor trainingen van uw werknemers en wordt automatisch bijgeschreven bij uw OSR-tegoed.

OSR Individueel inzetten

De OSR kunt u voor elke werknemer individueel aanvragen. U ontvangt de tegemoetkoming van 150 Euro na indiening van een factuur van een door uw werknemer gevolgde training of andere scholingsactiviteit. 

Collectief een hoger bedrag

Het is ook mogelijk de OSR niet individueel, maar juist collectief in te zetten. Voordeel van de collectieve regeling is dat de totale tegemoetkoming gebaseerd wordt op het totaal aantal werknemers van het bedrijf. De tegemoetkoming voor werknemers die geen training volgen, zet u dan in voor werknemers die wel een training volgen. 

Trainingen Jongkind Training & Coaching en de OSR?

Jongkind Training & Coaching verzorgt in de installatiebranche voor technici onder meer de training 'Monteur als Ambassadeur' en de training 'Train de Mentor'. Voor leidinggevenden zijn er de training 'Operationeel leidinggeven' en Functionerings- en beoordelingsgesprekken. Wij leveren als opleider alle bewijsstukken voor de OSR panklaar voor u aan. Meer informatie over de voorwaarden van de OSR leest u op de website van Wij Techniek.

Andere mogelijkheden voor tegemoetkoming opleidingskosten

Er zijn ook nog andere mogelijkheden voor subsidies en vergoedingen bij opleidingen. Bekijk het bij onze veelgestelde vragen (FAQ): Welke subsidies, belastingvoordelen en vergoedingen zijn mogelijk bij training en scholing?

Meer over training in uw installatiebedrijf

Wilt u advies over effectieve opleiding en ontwikkeling in uw installatiebedrijf? Neem dan contact op of bekijk direct ons aanbod.

Meer informatie of interesse