Hoe zorgt u ervoor dat uw mentoren over de juiste vaardigheden beschikken om hun rol goed in te vullen? Denkt u daarbij aan: 

  • De manier van feedback geven
  • De leerstijlen van de collega's die ze begeleiden
  • De coachingsvaardigheden van een goede mentor

De mentoren vervullen een voorbeeldrol, zowel wanneer zij een nieuwe collega actief begeleiden, als wanneer ze dat niet doen. In de incompany training 'Train de mentor' komt dit uitgebreid aan bod.

Jongkind Training & Coaching incompany maatwerk

Incompany training 'Train de mentor'

In de maatwerktraining 'Train de mentor’ staan we stil bij wat mentorschap in uw organisatie nu precies inhoudt. De mentoren ontdekken hoe ze op een praktische wijze collega's effectief begeleiden. De mentoren krijgen praktisch toepasbare theorie en gaan vooral veel oefenen en reflecteren op verschillende technieken. Ze achterhalen daarbij hun eigen stijl van leren en hoe ze aansluiten bij de leerstijl van hun collega's. De incompany training passen we in overleg aan, toegespitst op de situatie binnen uw organisatie.

'Train de mentor' individueel ontwikkelen?

Wanneer u (of een collega) zich individueel, in plaats van met collega's, wil ontwikkelen op het thema 'Train de mentor' is een 1 op 1 training of coaching een effectief alternatief.

Competenties 'Train de Mentor'

In de 'Train de Mentor' training ontwikkelen de deelnemers onder meer de competenties

  • Coachen
  • Luisteren
  • Probleemanalyse
  • Ontwikkelen van medewerkers
  • Mondelinge vaardigheid

Resultaat Mentortraining

Na de Mentortraining weten uw interne mentoren hoe ze het begeleiden van een collega succesvol laten verlopen en hoe zij zich tijdens de mentoring het beste kunnen opstellen bij weerstand. De mentoren zijn na afloop in staat om zelfstandig en effectief als professionele mentor aan de slag te gaan. De mogelijkheden voor uw organisatie bespreken of direct een offerte aanvragen voor een training zakelijk mentorschap?

Neem contact op voor:

Bekijk de andere trainingen in het trainingsoverzicht of neem direct contact op.