Hieronder treft u antwoord op de vraag:

Hoe bepaal ik mijn leerdoel(-en)

Hieronder treft u antwoord op de vraag:

Hoe bepaal ik mijn leerdoel(-en)?

Antwoord:

Onderaan deze pagina geven wij antwoord hoe u uw leerdoelen bepaalt, maar eerst:

Een training wat fijn of...?

U bent uitgenodigd voor een training, workshop of coaching van Jongkind Training & Coaching? Hierna spreken we alleen over training. De één denkt bij een training wat fijn dat kan mij helpen! Sommigen denken waarom heb ik een training nodig, het gaat toch goed? 

Waarom ben ik uitgenodigd?

Wanneer u tot de laatste groep behoort, vraag dan eerst bij de organisator of uw leidinggevende wat de reden is dat hij of zij denkt dat deze training voor u zinvol is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat uw kennis uit de praktijk belangrijk is voor andere deelnemers. Of misschien hebt u wel te maken met een blinde vlek, hij ziet iets wat uzelf misschien nog niet ziet. Laat u in ieder geval niet afschepen met als enige antwoord: 'Het is verplicht'.

Misverstand

Een misverstand kan zijn dat training of coaching alleen zinvol is als het niet goed gaat. Een training kan juist ook heel zinvol zijn, als het juist goed gaat. Een deelnemer in een training van ons zei het een keer heel mooi: 'Goed is de grootste valkuil voor beter'. Bovendien geeft u ook uw collega's de kans om te leren van u en omgekeerd. 

Het is niet ónze training

Zelf zeggen wij vaak: 'Het is niet ónze training, wij geven de training. Het is jouw/jullie training'. In opdracht van de opdrachtgever vaak de werkgever.
Wij bedoelen daarmee dat wij liever een training geven die aansluit bij jullie leerbehoeften, dan dat wij per se vasthouden aan een bepaald programma. Het programma is bij ons altijd een middel en geen doel op zich.

Maximaal aansluiten bij u?

Een succesvolle training die maximaal aansluit bij alle deelnemers bereiken wij enerzijds door een uitgebreide intake (gesprekken en schriftelijk) met opdrachtgever én deelnemers. En anderzijds door u aan het begin van de training te vragen waarmee u hoopt weg te gaan, wat wilt u aan het einde van de training geleerd hebben? Het zogenaamde leerdoel of leerdoelen.

Leerdoelen bepalen 

Het leerdoel voor uzelf bepalen is belangrijk, omdat het ervoor zorgt dat u het maximale rendement uit de training haalt. Een leerdoel bepaalt u door antwoord te geven op de vraag:

  • Wat wil ik leren in deze training? Of te wel wat wil ik dat anders gaat in de praktijk?

Aanvullende vragen zijn bijvoorbeeld: 

  • Hoe ontstaat de situatie in de praktijk?
  • Welke rol heb ik zelf en wat is de rol van de ander?
  • Wat heeft u nodig; vaardigheden, vertrouwen, kennis of een combinatie?

In de training zullen wij het programma maximaal aansluiten als u uw leerdoelen deelt.

FAQ thema: Voorafgaand aan de training deelnemer

Meer vragen én antwoorden bij het thema: 'Voorafgaand aan de training deelnemer'

FAQ

Dit antwoord is onderdeel van de meest gestelde vragen (FAQ) van Jongkind Training & Coaching. Blijft u met een vraag zitten of wilt u liever persoonlijk contact, neemt u dan contact op. Wij helpen u graag!

Terug naar het overzicht van veelgestelde vragen.

Meer informatie of interesse