Meer geld voor strijd tegen agressie in zorg

Instellingen in de zorg krijgen meer geld om ze te helpen bij de aanpak van agressie. Het animo daarvoor is erg groot. Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) komt daarom dit jaar met nog eens 1 miljoen euro extra voor het Actieplan Veilig werken in de Zorg, maakte ze 8 mei 2015 bekend.

Minister Edith Schippers Training Agressie Zorg

Het bedrag komt bovenop de ruim 10 miljoen euro voor de periode 2012-2015 die er beschikbaar was voor het actieplan.

Onderdeel hiervan was ondersteuning om agressie op de werkvloer tegen te gaan. De belangstelling is zo groot dat veel aanmeldingen moeten worden afgewezen.

Strijd tegen agressie ook voor maatschappelijke opvang

In totaal hebben bijna zevenhonderd instellingen hulp gekregen bij hun strijd tegen agressie. Met het extra geld kunnen dit jaar ruim zeventig extra instellingen ermee aan de slag. Ook instellingen in de maatschappelijke opvang kunnen nu meedoen. 'Zo help ik nog meer instellingen om agressie verder terug te dringen. Iedereen heeft recht op een veilige werkplek', aldus de minister. (Bron Overheid.nl)

Jongkind Training & Coaching actief tegen agressie in de zorg

Afgelopen jaar heeft Jongkind Training & Coaching voor verschillende organisaties training op dit thema in de zorg verzorgd:

Een enthousiaste recensie van één van de deelnemers:

★★★★★ 5/5

'Ik heb de agressie training als zeer nuttig ervaren. De training wordt aangepast aan de wensen van de deelnemers. De acteur leeft zich goed in in zijn rol en daardoor voelt het heel natuurlijk. Je krijgt tips die je daadwerkelijk in de praktijk kan toepassen en hierdoor zal ik zelfverzekerder gesprekken ingaan. Ik heb er echt iets aan gehad!'

Training 'Omgaan met agressie en lastig gedrag'

Onze trainingen 'Agressie en Bedrijfsopvang'

Jongkind Training & Coaching verzorgt trainingen & workshops 'Omgaan met agressie', trainingen voor het 'Bedrijfsopvangteam' en leidinggevenden in 'Coaching & opvang'.

Wilt u advies hoe u effectiever gedrag realiseert voor uzelf en/of anderen? Neemt u dan contact op of bekijk het aanbod.

Meer informatie of interesse