web analytics

Telefoontraining

Het klinkt makkelijk en we doen het elke dag: telefoneren. In de praktijk is klantgericht telefoneren geen vanzelfsprekendheid. Daarnaast is de klant tegenwoordig veeleisend. Klantgericht en professioneel de klant te woord staan, maakt het verschil.Training Klantgericht telefoneren Jongkind Training Coaching

In hoeverre zijn uw medewerkers (van helpdeskmedewerker tot receptionist en van klantenservice tot administratie) zich voldoende bewust van de rol die zij spelen in de relatie met de klant? Hoe gaan ze om met langdradige of boze klanten? De ervaring leert dat medewerkers hun best doen, maar zich niet altijd bewust zijn van hoe ze overkomen en hoe ze ‘lastige’ klanten effectief kunnen opvangen. Speciaal hiervoor heeft Jongkind Training & Coaching de 'Telefoontraining' ontwikkeld.

Incompany 'Telefoontraining'

Deze incompany telefoontraining gaat in op de grote rol die uw medewerker speelt in klantgericht telefoneren en het belang daarvan. Hoe geeft de medewerker daar een positieve invulling aan? Wat zijn de telefoonetiquette? Hoe gaat de medewerker om met lastig gedrag? Bijvoorbeeld met een klant die maar blijft praten, of die klaagt en zeurt, of gewoon onmogelijke eisen stelt.

Wanneer u (of een collega) zich individueel, in plaats van met collega's, wil ontwikkelen op het thema 'Klantgericht telefoneren' is een 1 op 1 training of coaching een effectief alternatief.

Competenties 'Telefoontraining'

In de 'Telefoontraining' ontwikkelen de deelnemers onder meer de competenties

  • Aanpassingsvermogen
  • Assertiviteit
  • Commercieel vermogen
  • Conflicthantering
  • Klantgerichtheid
  • Luisteren
  • Mondelinge vaardigheid
  • Optreden
  • Overtuigingskracht

Resultaat 'Telefoontraining'

Na de maatwerk 'Telefoontraining' zijn uw medewerkers in staat om zelfverzekerd en met meer plezier de klant telefonisch te woord te staan. Klantgericht en professioneel de klant te woord staan, maakt het verschil!

Neem contact op voor:

Bekijk de andere trainingen binnen het thema 'Klantgericht' of ga naar het totale trainingsoverzicht.

Klanten beoordelen deze training gemiddeld met een 9/10
Gebaseerd op 3 beoordelingen.

Hoe start je een telefoongesprek

8/10

Geleerd de trechter te beginnen hoe je het gesprek moet starten en tot de vraag komen. De trainer heeft veel ervaring waardoor er veel voorbeelden zijn om een situatie toe te lichten. Je krijgt veel handvatten voor verschillende situaties

- Taxivervoer

Daadwerkelijk oefenen van gesprekken

9/10

Veel geleerd in de training, slecht nieuws gesprekken brengen en het onderbreken van een koetjes en kalfjes gesprek. het daadwerkelijk oefenen van gesprekken was goed, veel van geleerd.

- Vervoersbedrijf

Duidelijke handvatten

10/10

Duidelijke zinnen geleerd hoe je een gesprek kunt ombuigen. Goede sfeer, duidelijke handvatten, goed gericht op persoonlijke situatie.

- Dawn
↑ ervaringen inklappen

Deel jouw ervaring