Landelijke campagne tegen agressie in de (jeugd)zorg

Vandaag start de landelijke campagne op congres tegen agressie in de (jeugd)zorg: 'Agressie tegen zorgverleners is onacceptabel'Samen duidelijk over agressie

'Iedere agressie tegen zorgverleners vind ik onacceptabel. Iedereen heeft recht op veilig werk...' Met die overtuiging lanceert minister van VWS Edith Schippers samen met de sociale partners maandagmiddag 23 september de campagne: 'Wees duidelijk over agressie'.

Agressie tegen medewerkers van (jeugd)zorgorganisaties komt te vaak voor. Ontoelaatbaar; of het nu verbale intimidatie of daadwerkelijk fysiek geweld is. Agressie hoort niet bij het werk, het taboe moet doorbroken worden. Dat vinden ook alle werkgevers- en werknemerspartijen in de zorg en jeugdzorg.

Samen met bestuurders van partijen uit de zorg en jeugdzorg trapt minister Schippers van VWS op het symposium 'Samen duidelijk over agressie' de bewustwordingscampagne voor zorgverleners af. Verder staat het symposium in het teken van succesvolle voorbeelden van het verminderen van agressie. Ook de dilemma's die zorgprofessionals tegenkomen in hun werk worden uitgebreid besproken.

'Samen duidelijk over agressie' wordt bijgewoond door medewerkers uit de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg de gehandicaptenzorg, de jeugdzorg, de verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg, kraamzorg, jeugdgezondheidszorg, revalidatiecentra en alle ziekenhuizen.

'Veilig Werken in de Zorg'
Het symposium wordt georganiseerd door Abvakabo FNV, Actiz, BTN, CNV Publieke Zaak, FBZ, GGZ Nederland, Jeugdzorg Nederland, NFU, NU'91, NVZ en VGN. Het is een onderdeel van de campagne van sociale partners uit de zorg en jeugdzorg in het kader van actieplan 'Veilig Werken in de Zorg'. De campagne wordt ondersteund door het ministerie van VWS. Bron: Duidelijk over agressie

Trainingen 'Agressie en Bedrijfsopvang'

Jongkind Training & Coaching verzorgt trainingen & workshops 'Omgaan met agressie', trainingen voor het 'Bedrijfsopvangteam' en leidinggevenden in Opvang na een heftige gebeurtenis of 'Coaching & opvang'.

Wilt u advies hoe u effectiever gedrag realiseert voor uzelf en/of anderen? Neemt u dan contact op of bekijk het aanbod.

Meer informatie of interesse