Docent wapent zich tegen agressiviteit

UTRECHT - Geweld en aantasting van gezag op scholen nemen dusdanige onheilspellende vormen aan dat schoolleiders en docenten speciale trainingen krijgen. Leerkrachten moeten weerbaarder worden tegen agressieve en gewelddadige leerlingen en hun ouders.

De VO-raad, de landelijke koepel van middelbare scholen, start daarom samen met de Radboud Universiteit een speciale leergang voor docenten om zich mentaal tegen het toenemend geweld te wapenen. Volgens Sjoerd Slagter, voorzitter van de VO-raad, is de behoefte voor gerichte begeleiding onder docenten en schoolleiders groot. „Op veel scholen is sprake van een gezagscrisis. Onderwijzend personeel weet domweg niet meer hoe ze met fysiek en mentaal geweld van scholieren moeten omgaan. Ook brutale ouders zorgen voor een toename van spanningen op school. Zij ondermijnen eveneens het gezag van docenten”, aldus Slagter. Bron Telegraaf

Trainingen 'Agressie en Bedrijfsopvang'

Jongkind Training & Coaching verzorgt trainingen & workshops Omgaan met agressie, trainingen voor het Bedrijfsopvangteam en leidinggevenden in Opvang na een heftige gebeurtenis of Coaching & opvang.

Wilt u advies hoe u effectiever gedrag realiseert voor uzelf en/of anderen? Neemt u dan contact op of bekijk het aanbod.

Meer informatie of interesse