Hieronder treft u antwoord op de vraag:

Ik heb Actiepost ontvangen, wat doe ik daarmee

Hieronder treft u antwoord op de vraag:

Ik heb Actiepost ontvangen, wat doe ik daarmee?

Antwoord:

Actiepunten Jongkind TrainingU heeft een periode na de training waaraan u heeft deelgenomen Actiepost ontvangen. Actiepost maakt samen met Actiepunten onderdeel uit van de borging van het geleerde in de praktijk.

Succesvolle ontwikkeling van medewerkers begint bij een passende training waarbij de deelnemers actief meedoen en succes ervaren. Na de training zijn de deelnemers ‘bewust bekwaam’. Om in de praktijk te komen tot ‘onbewust bekwaam’ gedrag zet Jongkind Training & Coaching een tweetal instrumenten in:
- Actiepunten
Tijdens de training stelt iedere deelnemer een aantal actiepunten voor zichzelf op. Deze actiepunten zijn het antwoord op de vragen ‘Wat heb ik in de training geleerd wat mij en/of het team effectiever maakt?’ en ‘Wat kan ik hier concreet mee doen?’ Hierbij is niet de kwantiteit maar juist de kwaliteit leidend. De deelnemer blijft zich bewust van zijn acties en ze kunnen elkaar coachen met behulp van deze actiepunten.
- Actiepost 
Het belangrijkste Actiepunt schrijft elke deelnemer aan het einde van de training achter op een kaart met voorop een passende quote. De kaart gaat in een envelop gericht aan de deelnemer zelf. De trainer neemt de enveloppen mee en stuurt deze na een afgesproken periode per post toe.

Actiepost deelnemer

Actiepunten Jongkind Training en CoachingWij sturen de Actiepost naar ons contactpersoon in uw organisatie toe. Wij vragen de leidinggevende de Actiepost gesloten te geven aan de deelnemers. Wanneer het mogelijk is dit te doen tijdens een werkoverleg en anders individueel. U kunt dan de vraag verwachten om de Actiepost te openen en te delen wat u heeft opgeschreven (vanzelfsprekend niet verplicht). Doel is de leidinggevende ook een actieve rol te geven in de begeleiding van uw ontwikkeling.

Actiepunten Jongkind Training en CoachingVragen die de leidinggevende kan stellen zijn: Hoe staat het ermee, in hoeverre lukt het om het geleerde in de training toe te passen in de praktijk? Als het gelukt is: gefeliciteerd, zijn er nog andere onderdelen (bijvoorbeeld Actiepunten) gerelateerd aan het thema waar aan gewerkt kan worden?

Wanneer het nog niet helemaal gelukt is, zijn de volgende vragen mogelijk interessant: Wat is al wel gelukt? Wat heb je nog nodig, Wat kan je daar zelf nog aan doen, Welke rol hebben collega's en leidinggevende? 

Bovenstaande vragen kan u ook aan uzelf en/of uw collega's stellen als u leidinggevende geen actieve rol hierin neemt.

Op deze manier haalt u het meeste rendement uit de training met het instrument Actiepost.

FAQ thema: Tijdens of na afloop van de training deelnemer

Meer vragen én antwoorden bij het thema: 'Tijdens of na afloop van de training deelnemer'

FAQ

Dit antwoord is onderdeel van de meest gestelde vragen (FAQ). Blijft u met een vraag zitten of wilt u liever persoonlijk contact, neemt u dan contact op. Wij helpen u graag!

Terug naar het overzicht van veelgestelde vragen.

Meer informatie of interesse