Werkgevers zoeken geen gemotiveerde mensen

Persoonlijke kenmerken zoals 'drive', 'ondernemend' en 'flexibel' zijn minder in trek in vacatureteksten, woorden als 'ervaring', 'kennis' en 'zelfstandig' zijn zeer populair.

Terwijl motivatie een belangrijke succesfactor is voor een werknemer, zoekt een werkgever niet naar gemotiveerde mensen. Voor een onderzoek, dat vacaturezoekmachine Adzuna uitvoerde, zijn meer dan 50.000 vacatures in ons land geanalyseerd om de meest gezochte kenmerken van nieuwe werknemers in kaart te brengen. De gebruikte woorden zijn in vier categorieën ingedeeld:

  • opleiding & kennis,
  • ervaring,
  • sociale vaardigheden en
  • motivatie & persoonlijke eigenschappen.

Nederlandse werkgevers hebben een sterke voorkeur voor traditionele kennis en ervaring (hard skills) en minder voor sociale en emotionele vaardigheden (soft skills), zo blijkt uit het onderzoek. Jongkind Training & Coaching is specialist in het ontwikkelen van soft skills

Talenten Motivatie Analyse

Certificatie TMA Professional voor Jongkind Training & Coaching

 

Jongkind Training & Coaching is van mening dat mensen het meest gemotiveerd, effectief en succesvol zijn in hun baan, wanneer ze werk doen dat het dichtst bij hun ware aard ligt. Vanuit dit uitgangspunt zetten wij regelmatig de Talenten Motivatie Analyse (TMA) in.

Win een gratis TMA inclusief toelichting

Omdat we onze derde verjaardag vieren, verloten wij exclusief onder de (nieuwe) lezers van onze nieuwsbrief drie TMA’s inclusief een uitgebreid toelichtingsgesprek. Wilt u voor een gratis TMA in aanmerking komen? Vul dan onderstaand formulier in. Update: Deze actie is afgelopen, alle winnaars hebben inmiddels bericht ontvangen. Wilt u in het vervolg ook als eerste op de hoogte zijn van onze acties, aanbod en nieuws? Meldt u zich dan aan voor onze nieuwsbrief (maximaal 2x per jaar).

Meer informatie of interesse