Waarom geef ik trainingen op een zeilboot?

Bedrijfstrainingen op een zeilboot: dat is wat anders en voegt wat toe. Benieuwd wat? Lees dan verder.

Training op een zeilboot zeilen met collega's

Een training geef ik op een zeilboot, voor als u het leuk lijkt of u gewoon wat anders wil. Als verwoed zeiler met een achtergrond als instructeur weet ik wel waarom.

Trainingen op een zeilboot

Veel trainingen en workshops geef ik normaliter bij u op de werkvloer of in een training-zaal. Maar ik bied het ook aan op een zeilschip. En mijn ervaring is dat het zijn vruchten afwerpt, want een training op het water – uit de comfortzone- heeft meerdere voordelen.

Elkaar leren kennen

Op een zeilboot leert uw team elkaar anders kennen. Weg uit de alledaagse gang van zaken en - nog belangrijker – weg van de stress. Zo draagt een uitje op het water bij aan de teambuilding. Bekijk het verslag van zo'n zeildag: Samen een dag zeilen: een groepstraining en teamuitje ineen

Andere setting heeft meerwaarde

Martijn Jongkind - incompany maatwerk training coaching

Blog van Martijn Jongkind trainer, coach en oprichter van Jongkind Training & Coaching en eigenaar van Focus Trainingen. Hij verhoogt met plezier de effectiviteit van professionals. LinkedIn profiel

Bij een incompany-training zijn er misschien nog collega’s die uw team kunnen storen of afleiden. Er is geen ontsnapping mogelijk naar de mailbox. Op het water ontstaat er namelijk meer ruimte in je hoofd en in je gevoel. De training blijft ook veel gemakkelijker hangen. Want wie onthoudt het niet als die ooit een training had op een zeilschip? Daarbij heeft het ook iets symbolisch, want:

Hoe de wind waait, heb je niet in de hand.
Hoe de zeilen staan bepaal je zelf!

En dat is ook het moraal: de ander kun je niet veranderen, maar jezelf wel en vooral hoe je er mee omgaat.

Met uw team op zeilreis

Dus of het nou gaat om bijvoorbeeld een training Leidinggeven of Feedback geven en Ontvangen: Team Zeilreis is mogelijk op alle zeilroutes in Nederland. Waddenzee, Haringvliet of het IJsselmeer. Dus heeft u een idee? Neem dan contact op.

Jongkind Training & Coaching verzorgt naast incompany ook trainingen en workshops op grotere zeilboten. Hierbij zijn, verspreid over het land, verschillende opstaplocaties mogelijk.

Meer informatie of interesse