web analytics

Training Intervisie begeleiden

U wilt als leidinggevende dat de medewerkers op de afdeling of binnen de organisatie zichzelf ontwikkelen. Niet alleen ontwikkelen via vakinhoudelijke trainingen, maar juist ook zelf op werkgerelateerde (persoonlijke) dilemma’s. U gelooft u in de kracht van de individuele medewerkers en dat zij elkaar en zichzelf kunnen ontwikkelen. Een zelflerende organisatie, maar hoe? Intervisie is een krachtig en een reeds bewezen instrument. Speciaal hiervoor heeft Jongkind Training & Coaching de training 'Intervisie begeleiden' ontwikkeld.

Incompany training 'Intervisie begeleiden'

Training Intervisie begeleiden Jongkind Training CoachingIn de maatwerktraining ‘Intervisie begeleiden’ ontdekken uw medewerkers de kracht van intervisie. Na een korte introductie met toepassingsmogelijkheden en theorie starten we met het toepassen van de intervisiestructuur aan de hand van een werkgerelateerd dilemma. Intervisie werkt aan persoonlijk en onderling vertrouwen, de medewerkers geven elkaar concrete handvatten voor het ingebrachte dilemma. Daarnaast ontwikkelen de medewerkers vraag- en luistertechnieken en ontdekt het team haar eigen oplossend vermogen. Na afloop van de intervisie, reflecteren de deelnemers op de eigen rol tijdens de intervisie en krijgen ze daarbij feedback. De incompany training passen we in overleg aan, toegespitst op de werksituatie binnen uw organisatie.

Thema 'intervisie begeleiden' individueel ontwikkelen?

Wanneer u (of een collega) zich individueel, in plaats van met collega's, wil ontwikkelen op het thema 'intervisie begeleiden' is een 1 op 1 training of coaching een effectief alternatief.

Competenties training 'Intervisie begeleiden'

In de training 'Intervisie begeleiden' ontwikkelen de deelnemers onder meer de competenties

  • Coachen
  • Luisteren
  • Probleemanalyse
  • Zelfontwikkeling

Resultaat training 'Intervisie begeleiden'

Na de training 'Intervisie begeleiden' weten uw medewerkers hoe een intervisiesessie succesvol verloopt en hoe zij zich tijdens de intervisie het beste kunnen opstellen in zowel de rol van begeleider, deelnemer als inbrenger van het dilemma. De intervisiegroep(-en) zijn na afloop in staat om zelfstandig en periodiek intervissiebijeenkomsten te organiseren. Zelflerende intervisieteams dragen direct bij aan een zelflerende organisatie. Ook een zelflerende organisatie worden met behulp van intervisie?

Neem contact op voor:

Bekijk de andere trainingen in het trainingsoverzicht of neem direct contact op.