Hieronder treft u antwoord op de vraag:

Ik heb als leidinggevende Actiepost ontvangen, wat doe ik daarmee

Hieronder treft u antwoord op de vraag:

Ik heb als leidinggevende Actiepost ontvangen, wat doe ik daarmee?

Antwoord:

Actiepunten Jongkind TrainingU heeft een periode na de training Actiepost van de deelnemers aan de training ontvangen. Actiepost maakt samen met Actiepunten onderdeel uit van de borging van het geleerde in de praktijk.

Succesvolle ontwikkeling van medewerkers begint bij een passende training waarbij de deelnemers actief meedoen en succes ervaren. Na de training zijn de deelnemers ‘bewust bekwaam’. Om in de praktijk te komen tot ‘onbewust bekwaam’ gedrag zet Jongkind Training & Coaching een tweetal instrumenten in:
- Actiepunten
Tijdens de training stelt iedere deelnemer een aantal actiepunten voor zichzelf op. Deze actiepunten zijn het antwoord op de vragen ‘Wat heb ik in de training geleerd wat mij en/of het team effectiever maakt?’ en ‘Wat kan ik hier concreet mee doen?’ Hierbij is niet de kwantiteit maar juist de kwaliteit leidend. De deelnemer blijft zich bewust van zijn acties en ze kunnen elkaar coachen met behulp van deze actiepunten.
- Actiepost 
Actiepunten Jongkind Training en CoachingHet belangrijkste Actiepunt schrijft elke deelnemer aan het einde van de training achter op een kaart met voorop een passende quote. De kaart gaat in een envelop gericht aan de deelnemer zelf. De trainer neemt de enveloppen mee en stuurt deze na een afgesproken periode per post toe.

Rol leidinggevende

Actiepunten Jongkind Training en CoachingAls leidinggevende adviseren wij u de Actiepost altijd gesloten uit te delen tijdens bijvoorbeeld een werkoverleg. U kunt dan de deelnemers vragen om de Actiepost te openen en te delen wat ze hadden opgeschreven (vanzelfsprekend niet verplicht). Doel is om een actieve rol te pakken als leidinggevende in de begeleiding van de medewerkers. Vragen die u kunt stellen zijn:

Hoe staat het ermee, in hoeverre lukt het om het geleerde in de training toe te passen in de praktijk? Als het gelukt is: gefeliciteerd, zijn er nog andere onderdelen (bijvoorbeeld Actiepunten) gerelateerd aan het thema waar aan gewerkt kan worden?

Wanneer het nog niet helemaal gelukt is, zijn de volgende vragen mogelijk interessant: Wat is al wel gelukt? Wat heb je nog nodig, Wat kan je daar zelf nog aan doen, Welke rol hebben collega's en leidinggevende? 

Op deze manier haalt u het meeste rendement uit de training met het instrument Actiepost.

FAQ thema: Tijdens of na afloop van de training opdrachtgever

Meer vragen én antwoorden bij het thema: 'Tijdens of na afloop van de training opdrachtgever'

FAQ

Dit antwoord is onderdeel van de meest gestelde vragen (FAQ). Blijft u met een vraag zitten of wilt u liever persoonlijk contact, neemt u dan contact op. Wij helpen u graag!

Terug naar het overzicht van veelgestelde vragen.

Meer informatie of interesse