TMA Teamanalyse: van een goed naar beter team

Wat maakt de samenstelling van een team succesvol? Hoe maakt u gebruik van de aanwezige talenten? Voor een antwoord op die vragen is Jongkind Training & Coaching gecertificeerd in de TMA Teamanalyse. Ideaal voor wanneer u een nieuwe werkgroep bij elkaar brengt, of een bestaand team wilt optimaliseren. 

Martijn Jongkind - incompany maatwerk training coaching

Blog van Martijn Jongkind trainer, coach en oprichter van Jongkind Training & Coaching en eigenaar van Focus Trainingen. Hij verhoogt met plezier de effectiviteit van professionals. LinkedIn profiel

In de teamanalyse geven alle individuele TMA’s tezamen inzicht in team drijfveren, talenten en welke competenties goed te ontwikkelen zijn. Daarbij voorspelt de TMA het succes van een teamsamenstelling en hoe we zwaktes in het team effectief compenseren.

TMA: Is een competentie ontwikkelbaar?

Jongkind Training & Coaching onderschrijft de gedegen werkwijze van de TMA-methodiek. Wij zijn daarom ook gecertificeerd in de TMA op teamniveau.
De TMA onderzoekt wat een medewerker nog meer in huis heeft, boven wat hij/zij alleen laat zien. De kracht van de TMA is de aandacht voor de latente potentie in een kandidaat.
In de rapportage TMA competentie potentieel staat in hoeverre een eigenschap gemakkelijk, redelijk of moeilijk ontwikkelbaar is.

Een deelnemer na afloop over de teamdag met TMA Teamanalyse:

'De teamdag met de TMA Teamanalyse heeft gezorgd voor energie, verbinding met elkaar en vertrouwen. De trainer was top! Ik raad een TMA teamdag aan om op dieper niveau teamleden te leren kennen en een sterk team te worden'.

Rol van de opdrachtgever

Onze opdrachtgevers ervaren de TMA-methodiek als overzichtelijk. Eenvoudig stellen zij met ons een functieprofiel samen in de TMA-portal. Hierin stippen zij puntsgewijs aan welke kwaliteiten en eigenschappen zij verlangen. Maar ook welke samenstelling is vereist. Vervolgens verzorgen wij de rapportages en geven van hieruit onderbouwd helder advies. 

Waarom de TMA-methodiek werkt in teamverband

De TMA-methodiek is bewezen effectief. Zij zorgt voor evenwichtige teamsamenstellingen in het bedrijfsleven, bij zorginstellingen of (semi) overheden.
Het aanbod op gebied van TMA is dan ook groot, maar wij willen anders zijn dan andere TMA adviseurs. Daarom is coachen en trainen om verborgen potenties te ontwikkelen evengoed mogelijk.

Heeft u vragen of belangstelling? Laat het ons weten wij gaan graag met uw team aan de slag.

Meer informatie of interesse