Onderzoek: Werkgevers investeren 6% meer in trainingen

Werkgevers investeren weer meer in trainingen.Een managementcursus leidinggeven, een masterclass leveranciersgesprekken of een training in feedback vaardigheden: nu het in veel sectoren economisch beter gaat, investeren organisaties weer meer in de ontwikkeling van hun personeel. In 2015 bood 85% van de bedrijven trainingen of cursussen aan, zo meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vijf jaar eerder was dat nog 79%.

1.100 euro per deelnemer

Volgens het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht volgde 63% van de hoogopgeleiden en 53% van de middelbaar opgeleiden de afgelopen twee jaar een training of cursus via het werk. Het CBS becijferde dat bedrijven hier jaarlijks gemiddeld 1.100 euro per deelnemer aan uitgeven. Cursussen zijn een goede manier om kennis en vaardigheden up-to-date te houden en op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in een vakgebied.

Incompany trainingen voordeliger

Bij incompany trainingen sluiten de trainingen veel beter aan bij de deelnemers, dit komt de effectiviteit ten goede. Ten opzichte van een training op basis van open inschrijving liggen de kosten ook een stuk lager. Lees meer over de voordelen van incompany training.

Effectiviteit van professionals verhogen

De missie van Jongkind Training & Coaching is de 'effectiviteit verhogen van élke professional'. Wilt u ook de effectiviteit verhogen van uw medewerkers en leidinggevenden bekijk onze trainingsthema's. Opzoek naar een individueel traject bekijk onze Troaching (een combinatie van training en coaching).

Meer informatie of interesse