Hoe krijgt een commissie meer invloed op de directie?

Hoe zet u als adviesraad, commissie of bijvoorbeeld stafonderdeel de directie in beweging? Zie onze training Effectief beïnvloeden.

Naast workshops, troaching en coaching verzorgen wij de maatwerk training Effectief Beïnvloeden.

Als commissie, adviesraad of bijvoorbeeld HR-afdeling wilt u het verschil maken binnen de organisatie. Hoe krijgt u invloed binnen de hiërarchie? Hoe zet u de directie in beweging met uw advies?

Sommige adviesorganen of stafonderdelen hebben het gevoel dat zij er maar bij hangen. Zij ervaren niet dat ze voor de directie het onderscheid maken. Nauwelijks merken zij effect van hun adviezen. Telkens horen zij hoe beslissingen worden uitgesteld. Uiteindelijk staan ze voor de keuze: laten wij ons uit het veld slaan, of veranderen wij onze strategie? 

Effectief beïnvloeden voor adviesraden, commissies, OR of andere stafonderdelen 

In de training Effectief Beïnvloeden helpt Jongkind Training & Coaching verschillende stafonderdelen, adviesraden of bijvoorbeeld HR-afdelingen hoe zij vanuit hun advies de directie kunnen bewegen. Jongkind Training leert om dat op een diplomatieke en gepaste wijze te doen binnen de hiërarchie en cultuur van een organisatie.

Wat werkt om de directie effectief te beïnvloeden

Jongkind Training & Coaching behandelt verschillende aspecten die de directie in beweging kunnen zetten. Na de training Effectief Beïnvloeden verbetert u:

  • Uw communicatievaardigheden: hoe verduidelijk ik mijn advies tegenover de directie? 
  • Assertiviteit: hoe kan ik afspraken maken met de directie en daar effectief op terugkomen wanneer hogerhand besluitvorming uitstelt?

Belangrijk in de training is dat u interventies leert die de directie ook respecteert. Een respectvolle benadering en open vizier staan hierbij centraal.

Voor wie is de training Effectief beïnvloeden bedoeld?

Jongkind Training & Coaching geeft verschillende trainingen op gebied van communicatie. Deze training Effectief beïnvloeden is er ook in een variant voor adviesraden, OR’s, HR-afdelingen of andere commissies. Zij zijn toegeschreven voor de doelgroepen:

  • Medische sector
  • (semi) Overheden
  • Publieke sector
  • Grootbedrijf

Dit zijn specifieke sectoren waar wij ook jarenlange ervaring in hebben.
Bent u hierbinnen een stafonderdeel, commissie of adviesraad? Leer dan het verschil te maken met de training Effectief Beïnvloeden. Voor specifieke vragen, sta ik u graag te woord via de contact-button.

Meer informatie of interesse