Greenkidzz over Training Open communiceren en feedback

Kinderdagverblijf Greenkidzz organiseert periodiek studiedagen voor al zijn pedagogisch medewerkers. Deze keer stond de studiedag in het teken van open communiceren en feedback. Waarbij het zowel gaat om feedback geven als ontvangen. Uitgangspunt was dat de maatwerk training paste in de beschikbare tijd van één dag. Hiervoor werd de expertise van Jongkind Training & Coaching gevraagd. Wat was de ervaring van Greenkidzz met de incompany training 'Open communiceren en feedback'? Dat vertelt locatiemanager Mimount Boudlal-Fazazi in dit artikel.

Doel van de training

Doel van deze training was dat medewerkers leren om elkaar op een laagdrempelige manier aan te spreken. Daarbij was het essentieel dat zij hier mee zouden oefenen tijdens de training en ook weten hoe ze dit daarna in de praktijk inzetten.

‘Jongkind Training & Coaching is zeker een aanrader!’ aldus Mimount locatiemanager bij Greenkidzz 

Open communiceren en feedback

Open communiceren en elkaar feedback geven lijkt op het eerste gezicht voor velen eenvoudig. 

‘Onze ervaring is dat veel organisaties en teams hier in een bepaalde mate mee worstelen. Een goede werksfeer hebben en behouden is geen vanzelfsprekendheid.’ zegt trainer Martijn Jongkind

 In onze trainingen leren medewerkers hoe open communiceren en feedback bijdraagt aan een veilige en fijne werksfeer. Welke cruciale rol spelen ze daar zelf in? Daarbij is het van belang, om te kijken naar zowel feedback geven als óók ontvangen.

Training 'Open communiceren en feedback' bij Greenkidzz

Projectomschrijving training Open communiceren en feedback bij kdv Greenkidzz

  • Offerteaanvraag december 2020.
  • Akkoord offerte december 2020.
  • Door maatregelen rondom Corona is de uitvoering uitgesteld.
  • Intake voor Training Open communiceren en feedback maart 2021 daarna voorbereiding
  • Training medewerkers van beide locaties april 2021.
  • De training werd met een 8,6 als rapportcijfer gewaardeerd.
  • Aansluitend evaluatie en bewijzen van deelname mei 2021.

Ervaring met de training Open communiceren en feedback

Mimount vertelt enthousiast: 'Wij hebben voor ons kinderdagverblijf een maatwerk incompany training gevolgd van Jongkind Training & Coaching, in het kader van ‘communicatie en samenwerking’. De training was ontzettend leerzaam, afwisselend en met de nodige dosis humor. Het hele team heeft de training als geslaagd ervaren.'

Eén van de deelnemers vatte de eendaagse training in de evaluatie samen met drie woorden: 'Leerzaam, afwisselend en luchtig'.


Over kdv Greenkidzz

Greenkidzz is een kleinschalige, duurzame en overwegend biologische kinderopvang met een huiselijk karakter. De opvang haalt veel inspiratie uit ideeën van Loriz Malaguzzi, Rudolf Steiner en Thomas Gordon. De focust ligt bijvoorbeeld op natuurbeleving en goede communicatie met zowel kinderen als ouders. Greenkidzz gebruikt deze theorieën als basis voor de eigen werkwijze. Ieder kind is immers uniek.

De kinderopvang heeft twee vestigingen in Amsterdam, waar kinderen vanaf 8 weken t/m 4 jaar terechtkunnen.


Veilig face to face trainen 

Een belangrijke voorwaarde bij deze incompany training was dat de training alleen face to face kon worden gegeven als de 11 deelnemers onderling voldoende afstand hielden. Met een beetje passen en meten was er ruimte genoeg voor een veilige opstelling.

Greenkidzz bedankt!

Jongkind Training & Coaching bedankt Greenkidzz voor de fijne samenwerking. Wilt u meer weten wat Jongkind Training & Coaching voor u en uw team of organisatie kan betekenen? Bekijk ons aanbod of neem contact met ons op.

Meer informatie of interesse