Presenteren: een spagaat?

In het professionele leven kijkt Jongkind Training & Coaching kritisch naar presentaties. Wie nog nooit heeft gepresenteerd, kan er de zenuwen van krijgen. Maar soms begeven specialisten zich in een spagaat. Alle kennis hebben zij weliswaar in huis. Maar hun boodschap komt niet over op de toehoorders.

Training Overtuigend presenteren Jongkind Training & Coaching incompany maatwerk

Kennis overdragen?

Dat is funest voor uw organisatie, want u investeert in kennis en deskundigheid. Maar inzichten en specialisme komen in de presentatie niet over. Dit kost tijd van de specialist en de luisteraar, maar voor uw organisatie kost het geld of de goede naam.

Bent u benieuwd hoe wij dit samen met u doorbreken?

Werkwijze training Overtuigend presenteren

In onze training ‘Overtuigend presenteren’ gaan wij persoonlijk met de cursist(en) aan de slag. Wij bespreken hier de volgende vragen:

  • Hoe ga ik om met stress of podiumvrees? 
  • Hoelang kan ik mijn toehoorders boeien?
  • Hoe bouw ik mijn presentatie op en zet ik ‘smaakmakers’ effectief in? 
  • Hoe ga ik om met kritische vragen? 
  • Heb ik na afloop wel verteld wat ik moest vertellen? Is de hoofdvraag van mijn presentatie helder beantwoord voor het publiek?

Stijl trainingen Jongkind Training & Coaching

De stijl van Jongkind Training & Coaching is sympathiek en constructief. Het is niet de intentie om cursisten belerend te vertellen hoe het hoort. Wij corrigeren weliswaar, maar vullen ook aan.
Jongkind Training & Coaching interesseert zich vooral in de cursist. Dus zijn wij benieuwd hoe hij of zij al presenteert. Wij willen dat de deelnemer bewust wordt, van wat hij van nature al goed doet. Want wanneer wij dat eenmaal weten, dan kunnen wij nieuwe tips en handvatten bieden die hierop aansluiten.

Klassikaal of individueel

Het is mogelijk dat wij deze training in company geven en in groepsverband. Het voordeel is dan dat wij beter praktijkoefeningen kunnen doen, omdat er dan een groep is om voor te presenteren. Maar wij bieden de training ook 1-op-1 aan.
Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op via de button.