Opleiding & Ontwikkeling in top 3 prioriteitenlijst 2016 van HR-managers

In 2016 geeft 31% van de HR-managers prioriteit aan Opleiding & Ontwikkeling volgens onderzoek van RAET. Aan het totale onderzoek hebben 506 HR-managers, 1.146 medewerkers in loondienst en 117 bestuurders deelgenomen. Allen werkzaam bij publieke en private organisaties in Nederland.

HR prioriteiten 2016 HR Managers

In de top 10 prioriteiten voor 2016 staan verder Leiderschapsontwikkeling en Competentiemanagement op respectievelijk positie 5 en 7.

Behoefte aan andere competenties

Bestuurders maken zich vooral zorgen of medewerkers de competenties in huis hebben waar hun organisatie in de toekomst behoefte aan heeft. 70% van hen verwacht andere competenties nodig te hebben door de snel veranderende marktomstandigheden, zoals stelsel- en wetswijzigingen, technologische ontwikkelingen en nieuwe klantbehoeften.

Aandachtspunten bij de uitvoering van talentmanagement

Leidinggevende moet medewerkers in beweging krijgen. Zowel bestuurders als HR-managers missen inzicht in talent. Ze weten niet welk talent nodig is om de organisatiestrategie te realiseren en weten ook niet goed welke talenten hun organisatie al in huis heeft. Bestuurders vinden dat het verhogen van de inzetbaarheid en mobiliteit van medewerkers prioriteit heeft. Ze ervaren dat medewerkers te lang op dezelfde plek binnen de organisatie zitten. Bron RAET


Hoe heeft u Opleiding en Ontwikkeling geregeld?

Jongkind Training & Coaching ondersteunt organisaties en professionals bij ontwikkeling van talent en competenties. Wij doen dat door de inzet van trainingen en coachings ook de Talenten Motivatie Analyse (TMA). De TMA is een handig en betrouwbaar instrument dat talenten en drijfveren snel en volledig in kaart brengt. Wilt u advies over effectieve opleiding en ontwikkeling in uw organisatie? Neemt u dan contact op of bekijk direct ons aanbod.

Meer informatie of interesse