Nederland in recessie

DEN HAAG (AFN) - Nederland zit in een recessie. De economie kromp in het vierde kwartaal van afgelopen jaar met 0,7 procent ten opzichte van een jaar eerder. In het derde kwartaal kromp de economie met 0,4 procent. Daarmee zit Nederland volgens de gangbare definitie in een recessie, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag. Over het hele jaar was er nog wel sprake van een groei van 1,2 procent.

De krimp is grotendeels toe te schrijven aan een verdere daling van de consumptie door huishoudens. Maar ook de overheidsbestedingen en de uitvoer van Nederlandse producten namen af. Hiertegenover stond dat de investeringen nog groeiden, zij het in een lager tempo dan in de voorafgaande kwartalen.

De consumptie door huishoudens was in het vierde kwartaal 1,8 procent lager dan een jaar eerder. Door het zachte weer verstookten huishoudens veel minder gas. De energieconsumptie lag zelfs 17 procent lager dan een jaar eerder. Ook schaften consumenten minder meubels en auto’s aan. Bron Telegraaf

Commerciële Trainingen

Hoe laat u de recessie geen vat hebben op uw organisatie? Jongkind Training & Coaching verzorgt commerciële trainingen & workshops.

Wilt u advies hoe u effectiever gedrag realiseert voor uzelf en/of anderen? Neemt u dan contact op of bekijk het aanbod.

Meer informatie of interesse