Intimidatie kost gezondheidszorg miljoenen

Een kwart van de artsen heeft wel eens behandelingen verricht onder druk van intimiderende patiënten. De intimidatie kost de gezondheidszorg miljoenen euro's omdat artsen overgaan tot onnodig doorverwijzen en zinloze behandelingen. Dat blijkt uit een onderzoek van de medische ledenorganisatie VvAA. EenVandaag spreekt over de intimidaties met Spoedeisende Hulp-arts Eef Reijners van het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg en met schrijver en arts Ivan Wolffers.

Agressieve patiënten

Van de ondervraagde huisartsen zegt bijna negentig procent dat ze wel eens te maken hebben gehad met verbaal geweld, een schreeuwende patiënt in de wachtkamer of een dreigtelefoontje. Zij worden op de voet gevolgd door verloskundigen (82%) en medisch specialisten (75%). De intimidaties zorgen ervoor dat ruim een vijfde van de artsen een patiënt toch doorverwijst naar een collega, een kwart heeft wel eens handelingen verricht of juist nagelaten als gevolg van intimidatie of de angst daarvoor. Dat gaat de gezondheidszorg veel geld kosten denkt ongeveer 75 procent van de eerstelijns- en tweedelijnszorgverleners. Bron EenVandaag

Trainingen 'Agressie en Bedrijfsopvang'

Jongkind Training & Coaching verzorgt trainingen & workshops 'Omgaan met agressie', trainingen voor het 'Bedrijfsopvangteam' en leidinggevenden in Training Opvang na een heftige gebeurtenis of 'Coaching & opvang'.

Wilt u advies hoe u effectiever gedrag realiseert voor uzelf en/of anderen? Neemt u dan contact op of bekijk het aanbod.

Meer informatie of interesse