web analytics

Training Klantgericht telefoneren

Het klinkt makkelijk en we doen het elke dag: telefoneren. In de praktijk is klantgericht telefoneren geen vanzelfsprekendheid. Daarnaast is de klant tegenwoordig veeleisend. Klantgericht en professioneel de klant te woord staan, maakt het verschil.Training Klantgericht telefoneren Jongkind Training Coaching

In hoeverre zijn uw medewerkers (van helpdeskmedewerker tot receptionist en van klantenservice tot administratie) zich voldoende bewust van de rol die zij spelen in de relatie met de klant? Hoe gaan ze om met langdradige of boze klanten? De ervaring leert dat medewerkers hun best doen, maar zich niet altijd bewust zijn van hoe ze overkomen en hoe ze ‘lastige’ klanten effectief kunnen opvangen. Speciaal hiervoor heeft Jongkind Training & Coaching de training 'Klantgericht telefoneren' ontwikkeld.

Incompany training 'Klantgericht telefoneren'

Deze incompany telefoontraining gaat in op de grote rol die uw medewerker speelt in klantgericht telefoneren en het belang daarvan. Hoe geeft de medewerker daar een positieve invulling aan? Wat zijn de telefoonetiquette? Hoe gaat de medewerker om met lastig gedrag? Bijvoorbeeld met een klant die maar blijft praten, of die klaagt en zeurt, of gewoon onmogelijke eisen stelt.

Wanneer u (of een collega) zich individueel, in plaats van met collega's, wil ontwikkelen op het thema 'Klantgericht telefoneren' is een 1 op 1 training of coaching een effectief alternatief.

Competenties training 'Klantgericht telefoneren'

In de training 'Klantgericht telefoneren' ontwikkelen de deelnemers onder meer de competenties

  • Aanpassingsvermogen
  • Assertiviteit
  • Commercieel vermogen
  • Conflicthantering
  • Klantgerichtheid
  • Luisteren
  • Mondelinge vaardigheid
  • Optreden
  • Overtuigingskracht

Resultaat training 'Klantgericht telefoneren'

Na de maatwerktraining 'Klantgericht telefoneren' zijn uw medewerkers in staat om zelfverzekerd en met meer plezier de klant telefonisch te woord te staan. Klantgericht en professioneel de klant te woord staan, maakt het verschil!

Neem contact op voor:

Bekijk de andere trainingen binnen het thema 'Klantgericht' of ga naar het totale trainingsoverzicht.

Klanten beoordelen deze training gemiddeld met een 8/10
Gebaseerd op 2 beoordelingen.

Persoonlijke ontwikkeling

8/10

Tijdens training omgaan met agressie en lastig gedrag aan de telefoon heb ik geleerd hoe ik op een vriendelijke manier het gesprek kan afronden.

- Food industrie

Omgaan met agressie en lastig gedrag aan de telefoon

8/10

Zeer leerzaam voor Customer Service medewerkers, je leert hoe om te gaan met moeilijke klanten en vragen en de regie te houden in het gesprek. Trainer en acteur goed op elkaar ingespeeld.

- Dawn Foods
↑ ervaringen inklappen

Deel jouw ervaring