web analytics

Waar moet de trainingsruimte accommodatie aan voldoen

Hieronder treft u antwoord op de vraag:

Waar moet de trainingsruimte of accommodatie aan voldoen?

Antwoord:

U bent geheel vrij om een locatie te kiezen voor de training of de workshop. U mag het zo luxueus maken of eenvoudig houden als u zelf wilt. Wij bieden u zelfs de mogelijkheid om de trainingen en workshops op een zeilschip te organiseren. Houdt u s.v.p. rekening met de onderstaande tips. Aanvullend Protocol Veilig Trainen in verband met Covid-19/Corona.

Tips Trainingslocatie

Het succes van de training wordt mede bepaald door de ruimte waar de training gegeven wordt. Bij het reserveren van een trainingslocatie is het handig om de volgende tips in acht te nemen:

 • Zaal voor 8-10 deelnemers (excl. trainer en acteur) zo’n 40m² in een U-opstelling. Met dit oppervlakte kan er in de ruimte ook nog een opstelling gemaakt worden voor de oefeningen en/of rollenspelen.
 • Check of de zalen daglicht hebben en afsluitbaar zijn. Trainer moet kunnen beschikken over de zaalsleutel. Tijdens de pauzes blijven immers ook waardevolle zaken in de zaal achter.
 • Reserveer de gewenste hulpmiddelen: flip-over en beamer met scherm.
 • Extra ruimtes voor het uit elkaar gaan in subgroepen, dit hoeven geen zalen zijn dit kunnen ook zitjes zijn.
 • Geef aan waar en wanneer u bijvoorbeeld koffie en thee geserveerd wilt hebben. De standaardpauzes zullen van 10.30-10.45 uur en om 14.30-14.45 uur zijn. Van 12.00-13.00 is gereserveerd voor de lunch en evt. wandeling.

Protocol Veilig Trainen als gevolg van Maatregelen COVID-19

Protocol Veilig Trainen - in de 1,5 meter economie
Dit Protocol bevat de algemene veiligheids- en hygiëne maatregelen die genomen kunnen worden om veilig te trainen binnen de richtlijnen van het tijdelijke ‘nieuwe normaal’ mogelijk te maken. Hierbij staat de veiligheid en gezondheid van zowel de deelnemers als de trainer en eventueel acteur voorop. Naarmate er meer duidelijkheid wordt gecreëerd door de overheid zal dit plan ook meer inhoudelijke vorm krijgen. Wij zullen dit Protocol daarom regelmatig bijstellen en aanvullen. Doelstelling is het creëren van veilige trainingen waarbij ‘social distancing’ en hygiëne gewaarborgd worden.

1.0 1,5 meter afstand tot elkaar

 • Er wordt gewerkt in kleinere groepen, zodat 8m² ruimte per deelnemer kan worden gewaarborgd.
 • We zorgen en zien er samen op toe dat iedereen altijd 1,5 meter afstand tot elkaar kan houden.
 • De deelnemers hebben een vaste eigen zitplek in de trainingsruimte.
 • Er wordt gewerkt op locaties waar een veiligheids- c.q. 1,5 meter protocol van kracht is.
 • Oefeningen en andere werkvormen vinden alleen plaats met inachtneming van 1,5 meter afstand.
 • Er is een goed doordacht systeem voor het verplaatsen van deelnemers in de ruimte, bijvoorbeeld voor het binnenkomen en vertrekken en het doen van een oefening.
 • Er wordt gewerkt met vaste ‘oefengroepjes’.
 • De trainer geeft voorafgaand aan de training, bij de start van de training en iedere 1,5 uur nadrukkelijke aandacht aan en uitleg over social distancing m.b.t. de training.
 • Deelnemers wordt gevraagd niet eerder dan 10 minuten voor aanvang van de training op de locatie aan te komen en direct na de training weer te vertrekken.

2.0 Hygiëne

 • Deelnemers aan de training, trainer en eventueel acteur volgen de RIVM-hygiënemaatregelen strikt op. Bij klachten die passen bij infectie met het corona-virus blijft een deelnemer thuis. Dit zijn verkoudheidsklachten (loopneus, keelpijn, hoesten, minder kunnen ruiken en verhoging tot 38,0 graden Celsius), koorts en/of kortademigheid.

Aanvullende veiligheidsinstructies voor de deelnemers en trainer

Voor de deelnemers aan de training, de trainer en eventuele acteur gelden de volgende aanvullende veiligheidsinstructies: 

 1. Was iedere keer voordat u de trainingsruimte betreedt uw handen!
 2. Voelt u zich niet lekker, dan verlaat u de training.
 3. Houd voortdurend 1,5 meter afstand.
 4. Iedereen heeft een eigen vaste zitplaats.
 5. Gebruik alleen uw eigen materiaal.
 6. Houdt u aan de looproute(s) die de trainer aangeeft.
 7. Er wordt gewerkt met vaste oefengroepjes of oefenpartner(s).
 8. Wees alert en herinner elkaar actief en vriendelijk aan de 1,5 meter afstand.
 9. Het niet opvolgen van de veiligheidsinstructies leidt tot vertrek.
 10. Gebruik vooral uw gezonde verstand en neem uw verantwoordelijkheid.

Belangrijk vooraf
Bij klachten die passen bij infectie met het corona-virus kunt u niet deelnemen en blijft u thuis. Dit zijn verkoudheidsklachten (loopneus, keelpijn, hoesten, minder kunnen ruiken en verhoging tot 38,0 graden Celsius), koorts en/of kortademigheid. Thuisblijven geldt tevens als iemand in uw huishouden koorts (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft of als de iemand uit uw huishouden positief getest is op corona.

Kom niet eerder dan 10 minuten vóór de training op de locatie en vertrek direct na de training. Was uw handen alvorens de locatie te verlaten.

Neem contact op voor als u meer informatie wilt.

FAQ

Dit antwoord is onderdeel van de meest gestelde vragen (FAQ). Blijft u met een vraag zitten of wilt u liever persoonlijk contact, neemt u dan contact op. Wij helpen u graag!

Terug naar het overzicht van veelgestelde vragen.