Werkwijze

Jongkind Training & Coaching is gespecialiseerd in maatwerktrajecten (incompany training). Wij zien maatwerk als dé voorwaarde voor het realiseren van effectiviteit in de praktijk. 

Hieronder leest u meer over onze werkwijze.

Intake

Het maatwerk start altijd met persoonlijke intakegesprekken. Soms breiden we dit uit met praktijkobservaties en op verzoek verzorgen we de Talenten Motivatie Analyse (TMA). Alle deelnemers aan onze trainingen krijgen een schriftelijke vragenlijst.

Plan van aanpak

Uit de intake volgt het plan van aanpak. Een op maat gemaakt plan, waarbij we rekening houden met de leerstijlen van de deelnemers. Pas na uw akkoord met het plan van aanpak gaan we over tot de training en/of coaching.

Training; helpende overtuigingen

In onze trainingen werken wij niet alleen op kennis- en vaardigheidsniveau, maar ook op het niveau van de zogenaamde ‘belemmerende en helpende overtuigingen’. Oftewel welke gedachtes staan in de weg om effectief gedrag te vertonen en welke gedachtes zouden de deelnemer juist helpen. Dat doen we, omdat onze ervaring is dat alleen kennis en vaardigheid vaak niet het gewenste effect in de praktijk opleveren.
Een voorbeeld van een belemmerende gedachte bij het thema Klantgerichtheid: ‘Ik zeg zelf geen 'Goedemorgen' meer, want niemand doet dat ook naar mij’. Een voorbeeld van een helpende gedachte: ‘Ik ben me bewust dat mijn gedrag, gedrag bij de ander oproept, als ik gemeend 'Goedemorgen' zeg is de kans groot dat ik een 'Goedemorgen' terugkrijg’. Of: ‘Mijn rol is hier om service- en klantgericht te zijn namens mijn organisatie, daar hoort een vriendelijk 'Goedemorgen' bij‘.

Evaluatie en adviesgesprek

Aan het einde van de laatste dag sluiten we af met een mondelinge en schriftelijke evaluatie met de deelnemers. Uiteraard vindt er na afloop van het incompany-traject een evaluatie en adviesgesprek plaats. U krijgt naast de rapportage van de schriftelijke evaluaties, ook advies. Advies over hoe u ervoor zorgt dat de in gang gezette beweging een vanzelfsprekend vervolg krijgt.

Partners

Jongkind Training & Coaching werkt met plezier samen met andere professionals op het moment dat dit voor het resultaat beter is. U kunt daarbij denken aan collega-trainers, coaches en trainingsacteurs.

Meten is weten

Opzoek naar een effectieve training met zichtbaar resultaat? Meten is weten, leest u dan het artikel: Training succesvol inzetten in uw organisatie. Wilt u direct advies hoe u effectiever gedrag realiseert voor uzelf en/of anderen? Neem dan contact op of bekijk ons aanbod.

Meer informatie of interesse