Training Monteur als Ambassadeur en Professioneel Presenteren bij Terberg Benschop

Trainingen Monteur als Ambassadeur en Professioneel presenteren

Projectomschrijving trainingen Monteur als Ambassadeur en Professioneel Presenteren bij Terberg Benschop

In meer dan 100 landen levert het Nederlandse familiebedrijf Terberg uit Benschop zowel trekkers als tractors. Om verschil te blijven maken vertrouwden zij op Jongkind Training & Coaching. Zij daagden ons uit om van hun monteurs nog betere ambassadeurs te maken.
Wat was hun ervaring met de trainingen Professioneel Presenteren en Monteur als Ambassadeur? Dat vertelt Geert Bruggink, after sales manager bij Terberg in dit interview.

Het ontwikkelen van ambassadeurschap

‘Iedereen binnen ons bedrijf voelt zich ambassadeur’, vertelt Bruggink. ‘Wij vonden dat een goede aanleiding om dit ambassadeurschap te ontwikkelen. Ons doel was om bij de buitendienst medewerkers dit ambassadeurschap te stimuleren en commerciële kansen te herkennen. Daarbij wilden wij leren om op een goede manier klantgesprekken te voeren en een onderdeel hiervan is een slechtnieuwsgesprek te kunnen houden. De training met gebruik van een trainingsacteur heeft hiervoor veel bruikbare werkwijzen en tips gegeven.’ Naast de training Monteur als Ambassadeur volgde hij en zijn team ook de presentatietraining. Bruggink: ‘Deze gaf meer handvatten om complexe onderwerpen helder over te brengen.’

‘Een goede bezinning op onze after sales-strategie’

Een grondige aanpak en hoge mate interesse

Als after sales manager is Bruggink positief over de aanpak van Martijn Jongkind: ‘Inhoudelijk was dit erg goed. Wij merkten dat Jongkind veel tijd besteedde te onderzoeken hoe onze organisatie in elkaar zit. De Intake gesprekken met onze monteurs waren ook goed. De monteurs merkten een hoge mate van belangstelling op en een maatgerichte aanpak.’

Inventarisatie klantbehoefte en kennisniveau

Wat waren de meest bruikbare tips uit de training? Bruggink over de training Professioneel Presenteren: ‘Hoe je als monteur een goede inventarisatie maakt van wat een klant wil of weet. Zo vertel je niet iets wat allang bekend is of wat juist nog niet aansluit op het kennisniveau.’ Over de training Monteur als Ambassadeur is te zeggen: 'dat het belangrijkste wat meegenomen is dat je je constant bewust bent in welke fase van een gesprek je zit en dit op een positieve manier, als ambassadeur, te gebruiken.’

Bezinning over sales-koers

Tenslotte, wat was de grootste meerwaarde van beide trainingen voor Terberg uit Benschop? ‘Het gaf een punt van bezinning. Wij stonden als team stil bij de vraag hoe wij ons bedrijf en onze diensten als serviceafdeling wilden overbrengen. Vergeet niet dat het werk van iemand in buitendienst vaak solistisch is. Het is dan erg prettig moment om over de koers te overleggen. Zo’n training brengt je dan bij elkaar om het daarover te hebben.’


Over Terberg Benschop

Terberg begon als een familiebedrijf uit Benschop. Dorpssmid Johannes Bernardus Terberg richtte het bedrijf op in 1869 en momenteel staat de 4e generatie aan het roer. De fabriek is gespecialiseerd in de niche: Terminal, RoRo-, Yard trekkers voor havens, logistiek, industrie, road/rail en airports.
In meer dan 100 landen zijn deze voertuigen actief. Dit succes dankt Terberg door constant op de behoeften in te spelen en voertuigen van de hoogste technische prestaties in de markt te zetten. Een ander speerpunt is duurzaamheid. Als familiebedrijf is Terberg zich er terdege van bewust dat latere generaties ook in een schone wereld moeten leven.
Terberg weet dat alleen betrokken medewerkers het verschil maken. Evenals passie voor het bedrijf en product. Van hoog tot laag in de organisatie, onderscheidt zij zich van de concurrentie door vooral dienstbaar te zijn aan de klanten.


Terberg Benschop bedankt!

Jongkind Training & Coaching bedankt Terberg Benschop voor de fijne samenwerking. Wilt u meer weten wat Jongkind Training & Coaching voor u en uw organisatie kan betekenen? Bekijk ons aanbod of neem contact met ons op.

Meer informatie of interesse