Telefoontraining voor kinderopvang Kind & Co Ludens

Telefoontraining bij Kind & Co Ludens

Het afgelopen jaar heeft  Jongkind Training & Coaching 5 groepen een Telefoontraining gegeven. Vooraf een uitgebreide intake. Vervolgens samen met de deelnemers een veilige omgeving creëren waarin herkenbare situaties uit de praktijk in oefeningen aan bod kwamen en van concrete tips werden voorzien. De trainingen werden door de deelnemers keer op keer hoog gewaardeerd met een gemiddeld rapportcijfer van 8,54.

'Kind & Co Ludens wil bouwen aan een duurzame samenleving waar alle kinderen de kans krijgen om hun talenten spelenderwijs te ontwikkelen, de wereld te ontdekken en uit te groeien tot krachtige volwassenen. Maar waar ook aandacht is voor het respectvol omgaan met de leefomgeving en elkaar. Dit allemaal voor een mooie, gezonde toekomst. Samen met onze 2.700 deskundige en betrokken pedagogisch medewerkers, die elke dag weer met passie hun werk doen, zijn we er voor de kinderen én ouders.'

Wachtlijsten in de kinderopvang, ook bij organisatie Kind & Co Ludens. Ouders raken gefrustreerd en dat merken de medewerkers aan de telefoon. Hoe ga je om met ouders die vragen hebben en soms hun frustratie afreageren? Dat ondervonden de medewerkers tijdens de telefoontraining. Saskia Rietvelt is opleidingscoördinator en is enthousiast over de Telefoontraining door Jongkind Training & Coaching.

 “Een collega is gaan googelen en kwam zo op jullie website terecht. Die was meteen overzichtelijk en duidelijk en het contact was ook meteen prima. De meerwaarde van Jongkind zit ‘m in het signaleren van belemmerende en helpende overtuigingen in een telefoongesprek. Die aanpak zagen we niet bij andere bureaus”, zegt Saskia.

Lastige gesprekken met ouders

Vooral medewerkers van de afdeling planning namen deel aan de telefoontraining, naast collega’s van de receptie, het gastouderbureau en de afdeling debiteuren. Zij lopen dagelijks tegen problemen aan. Lastige gesprekken met ouders, ingewikkelde gesprekken ook. Soms kan je ouders geen opvangplek aanbieden voor hun kind omdat er geen plek is. “Dat is heel lastig, want je wil ook een goede verstandhouding bewaren. Soms worden mensen zelfs agressief aan de telefoon. Kortom, we zagen een duidelijke behoefte aan een goeie training.”

De trainingsdag werd zeer positief ervaren door de deelnemers: “Het oefenen met een acteur en de uitleg van Martijn waren prima. Wat ik terugkreeg over de training: een veilige en open omgeving, laagdrempelig, prettige en kundige trainers. En zoals gezegd, het ingaan op de belemmerende en helpende overtuigingen, hét verschil met de standaard telefoontraining, daarin zat echt het pijnpunt bij onze medewerkers. Mensen hebben geleerd te begrenzen op een goede manier.”

Wat is er veranderd na de trainingsdag

Is er wat veranderd na de trainingsdag? Saskia heeft voorbeelden: “Een collega neemt bewust de telefoon op met een glimlach. Klinkt een beetje vreemd maar werkt echt, je komt vriendelijker over. Een andere collega zegt: ik houd het nu soms iets korter, want ik was geneigd heel erg mee te gaan met de klant. En ik laat meer stiltes vallen.”

 

Telefoontraining voor kinderopvang


Evaluatie incompany Telefoontraining

'Heel interessant in het werk wat ik ga doen, veel informatie en handreikingen. Geleerd hoe te reageren als je tegen een muur loopt na het geven van je informatie. Prettige training met praktijk mogelijkheid.'

Elise - Kind & Co Ludens 

Thema Telefoontraining

In hoeverre zijn uw medewerkers (van helpdeskmedewerker tot receptionist en van klantenservice tot administratie) zich voldoende bewust van de rol die zij spelen in de relatie met de klant? Hoe gaan ze om met langdradige of boze klanten? De ervaring leert dat medewerkers hun best doen, maar zich niet altijd bewust zijn van hoe ze overkomen en hoe ze ‘lastige’ klanten effectief kunnen opvangen. Speciaal hiervoor heeft Jongkind Training & Coaching de 'Telefoontraining' ontwikkeld.

Meer informatie of interesse