web analytics

Face to face trainingen en coaching starten weer

Hier hebben onze opdrachtgevers, deelnemers en wij zelf ontzettend naar uitgekeken! Zoals aangekondigd worden de COVID-19 maatregelen vanuit de overheid stapsgewijs versoepeld. Dat houdt in dat wij met ingang van 1 juni weer gestart zijn met face to face trainingen, workshops en coaching. We zijn gelijk gestart met een training bij een bestuursorgaan van de Rijksoverheid. Uiteraard staat de veiligheid en gezondheid van de deelnemers, trainers en acteurs voorop. Hoe dan? De richtlijnen/protocol om veilig te trainen binnen organisaties bijvoorbeeld op uw eigen of zelfs externe locatie treft u hier.

Wij mogen weer! Jongkind Training & Coaching start weer met face to face training, coaching, troaching en workshops.

Wij mogen weer! Jongkind Training & Coaching start weer met face to face trainingen, coaching, troaching en workshops.

Het belang van écht contact bij training en coaching naast online 

Gedurende de intelligente lockdown hebben wij hard gewerkt om onze trainingen, workshops en coaching deels online te verzorgen. Fijn om tijdens de laatste persconferentie in mei 2020 van het kabinet te horen dat de versoepelingen doorgaan. Wij geloven namelijk dat in ons coachings- en trainingsvak bij het ontwikkelen van communicatieve en sociale vaardigheden niets gaat boven écht contact. 

Liever nog wachten of juist snel aan de slag? 

Wilt u ook veilig en snel aan de slag in kleine groepen? Bekijk dan ons aanbod van incompany trainingen, workshops en coaching of neem direct contact met ons op. Ook als u pas later dit jaar wilt starten is het verstandig om contact op te nemen. Een behoorlijk aantal organisaties heeft namelijk trainingen uitgesteld en willen nog wel in 2020 trainen en deze liefst ook dit jaar afronden. Belangrijk om te weten, wij geven voorrang aan klanten die hun trainingen als gevolg van de Corona-maatregelen eerder bij ons hebben uitgesteld. 

Protocol Veilig Trainen als gevolg van maatregelen COVID-19

Protocol Veilig Trainen - in de 1,5 meter economie
Dit Protocol bevat de algemene veiligheids- en hygiëne maatregelen die genomen worden om veilig te trainen binnen de richtlijnen van het tijdelijke ‘nieuwe normaal’ mogelijk te maken. Hierbij staat de veiligheid en gezondheid van zowel de deelnemers als de trainer voorop. Doelstelling is het creëren van veilige trainingen waarbij ‘social distancing’ en hygiëne gewaarborgd worden.

1.0 1,5 meter afstand tot elkaar

 • Er wordt gewerkt in kleinere groepen, zodat 8m² ruimte per deelnemer kan worden gewaarborgd.
 • We zorgen en zien er samen op toe dat iedereen altijd 1,5 meter afstand tot elkaar kan houden.
 • De deelnemers hebben een vaste eigen zitplek in de trainingsruimte.
 • Er wordt gewerkt op locaties waar een veiligheids- c.q. 1,5 meter protocol van kracht is.
 • Oefeningen en andere werkvormen vinden alleen plaats met inachtneming van 1,5 meter afstand.
 • Er is een goed doordacht systeem voor het verplaatsen van deelnemers in de ruimte, bijvoorbeeld voor het binnenkomen en vertrekken en het doen van een oefening.
 • Er wordt gewerkt met vaste ‘oefengroepjes’.
 • De trainer geeft voorafgaand aan de training, bij de start van de training en iedere 1,5 uur nadrukkelijke aandacht aan en uitleg over social distancing m.b.t. de training.
 • Deelnemers wordt gevraagd niet eerder dan 10 minuten voor aanvang van de training op de locatie aan te komen en direct na de training weer te vertrekken.

2.0 Hygiëne

 • Trainers, acteurs en deelnemers volgen de RIVM-hygiënemaatregelen strikt op. Bij klachten die passen bij infectie met het corona-virus blijft een deelnemer thuis. Dit zijn verkoudheidsklachten (loopneus, keelpijn, hoesten, minder kunnen ruiken en verhoging tot 38,0 graden Celsius), koorts en/of kortademigheid.

Aanvullende veiligheidsinstructies voor de deelnemers en trainer

Voor de deelnemers aan de training, de trainer en eventuele acteur gelden de volgende aanvullende veiligheidsinstructies:

 1. Was iedere keer voordat u de trainingsruimte betreedt je handen!
 2. Voelt u zich niet lekker, dan verlaat u de training.
 3. Houd voortdurend 1,5 meter afstand.
 4. Iedereen heeft een eigen vaste zitplaats.
 5. Gebruik alleen uw eigen materiaal.
 6. Houdt u aan de looproute(s) die de trainer aangeeft.
 7. Er wordt gewerkt met vaste oefengroepjes of oefenpartner(s).
 8. Wees alert en herinner elkaar actief en vriendelijk aan de 1,5 meter afstand.
 9. Het niet opvolgen van de veiligheidsinstructies leidt tot vertrek.
 10. Gebruik vooral uw gezonde verstand en neem uw verantwoordelijkheid.

Belangrijk vooraf
Bij klachten die passen bij infectie met het corona-virus kunt u niet deelnemen en blijft u thuis. Dit zijn verkoudheidsklachten (loopneus, keelpijn, hoesten, minder kunnen ruiken en verhoging tot 38,0 graden Celsius), koorts en/of kortademigheid. Thuisblijven geldt tevens als iemand in uw huishouden koorts (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft of als iemand uit uw huishouden positief getest is op corona.
Kom niet eerder dan 10 minuten vóór de training op de locatie en vertrek direct na de training.
Was uw handen alvorens de locatie te verlaten.

Eerst aanbod bekijken of liever meteen contact?

Bekijk hier ons aanbod van incompany trainingen, workshops om de effectiviteit van u of uw professionals te verhogen of neem contact op om de mogelijkheden in uw situatie te bespreken.